Common Assessment Framework (CAF)

Bron: Bestuurszaken.be

Entiteiten van de Vlaamse overheid maken gebruik van het Common Assessment Framework -instrument (CAF) om hun werking te meten en te structureren. CAF – een instrument voor totale kwaliteitszorg – is gebaseerd op het EFQM-model en op het model van de Duitse Universiteit voor Bestuurswetenschappen in Speyer. Het kwaliteitsmodel is specifiek ontwikkeld voor overheidsorganisaties.

Filosofie van het model

‘Het model vertrekt vanuit de stelling dat een organisatie uitstekend presteert en buitengewone resultaten behaalt bij de burger/klant, bij haar medewerkers en in haar directe omgeving dankzij een leiderschap dat de strategie en de planning, de medewerkers, de partnerships, de middelen en de processen aanstuurt. Het benadert de organisatie gelijktijdig vanuit verschillende invalshoeken. Dat noemen we een holistische analyse van het functioneren van een organisatie.”

Het CAF wordt aangeboden als een instrument om overheidsorganisaties over heel Europa te helpen bij het gebruik van technieken van kwaliteitsmanagement om hun prestaties te verbeteren. Het CAF biedt daartoe een eenvoudig, gemakkelijk bruikbaar kader dat geschikt is voor de zelfevaluatie van overheidsdiensten.


In the news

Subscribe to Our Newsletter

Want to stay updated about everything related to PRIMO & developments in Risk Management? Sign up for our Newsletter.

© All rights reserved.
PRIMO.

Member information

Follow Us